DM | Diari del Maestrat
Menu


BENICARLÓ - ACTUALITAT

Finalitzen les obres de reconstrucció de la passarel·la de Surrac

de549-surrach-obre1-jun17.jpg
BENICARLÓ - ACTUALITAT - 09/06/2017 11:09:03 - Xaro Miralles i David Barelles
El Govern ha invertit 240.000 Euros en una actuació que ha suposat treballs en 112 metres lineals


NOTA DE PREMSA

 

Els treballs d'emergència que el Ministeri de Medi Ambient ha portat a terme a la costa Nord de Benicarló, han culminat esta setmana amb la reconstrucció integral de la passarel·la elevada de Surrac i la consolidació de les proteccions dels penya-segats. La intenció del Ministeri és aplicar este model de protecció del litoral a altres zones de la costa nord, molt danyades per la regressió i els temporals.

El subdelegat del Govern a Castelló, David Barelles, acompanyat per l'alcaldessa de la ciutat, Xaro Miralles, el regidor José Antonio Simó, i tècnics de la Direcció General de Costes, han visitat este matí la costa nord de Benicarló per a comprovar el resultat de les obres que s'han portat a terme per a reparar els danys produïts pels temporals del mes de Gener, que van destrossar la passarel·la de Surrac i van provocar greus desperfectes en les proteccions dels penya-segats.

El Govern ha invertit 240.000 Euros en una actuació que ha suposat treballs en 112 metres lineals pel que fa a la passarel·la elevada i la restauració de 335 metres en el perfil de la costa. A més, s'han reconstruït les esculleres que va destrossar el temporal i s'han perllongat 21 metres cap al sud. El projecte ha integrat també la construcció d'una escala d'accés des del penya-segat fins al passeig i la reposició de tots els elements de seguretat. El subdelegat del Govern ha explicat que la intenció del Ministeri «és aplicar estes mateixes solucions, que combinen acessos a la platja, solucions de pas i defenses litorals, a altres zones de la costa nord de Benicarló» i ha compromès els esforços del Govern de l'Estat «per a fer-ho el més aviat possible».

Per la seva banda, l'Alcaldessa ha expressat l'agraïment del Consistori per «la rapidesa i eficàcia amb que s'han realitzat les obres» i ha aprofitat la visita del subdelegat del Govern a Benicarló per a reclamar «l'inici dels treballs de prolongació del Passeig Manuel Azaña fins a la platja de La Caracola», projecte que és competència del ministeri i que suposarà «un canvi radical en el paisatge litoral de Benicarló». Miralles s'ha compromès a posar els terrenys a disposició del Ministeri tan prompte es pressuposten les obres.
Inici
Contacte
Publicitat
Avís legal