DM | Diari del Maestrat
Menu


COMARQUES

Morella reurbanitza el carrer Verge del Roser

b9486-carrer-roser-gen17.jpg
COMARQUES - 10/01/2017 15:47:56 -
El Pla Municipal de Remodelació Urbana té previst arreglar un altre tram durant el 2017


Els estudis de la troballa que es va fer al començament de les obres podrien confirmar l’època islàmica de l’enterrament

 

Morella ha tornat a la seva activitat habitual després del període nadalenc. Una de les prioritats del mes de gener és acabar les obres del carrer Verge del Roser que s’han reprès aquest matí. Es tracta de l’última fase de les obres que van començar al juliol i finalitzarà en breu degut al bon ritme de la intervenció. A més, hi ha prevista una nova remodelació per urbanitzar un altre tram de carrer dins del 2017.

El regidor d’Obres, Amadeu Bordàs, ha destacat que “les obres han portat molt bon ritme i finalitzaran dins d’aquest mes de gener”. Bordàs també ha comentat que “ha sigut una obra molt important i que tenim previst remodelar un altre tram de carrer”. També apuntava que ”La zona on es va fer la troballa de l’enterrament tindrà un empedrat especial per a recordar i donar constància de la importància d’aquest lloc”.

El carrer Verge del Roser comunica la costa i la plaça de Sant Joan amb la pujada dels Llavadors i amb la intersecció cap al Portal de Sant Mateu, una de les entrades i sortides importants de la ciutat. Aquesta intervenció s’ha centrat en la zona que va des de la intersecció fins a la costa de Sant Joan on s’han renovat les canalitzacions i tota la part superficial.

Troballa dels cossos islàmics

Morella està realitzant l’estudi antropològic per tal de datar els tres cadàvers que es van encontrar al començament de les obres del carrer Verge del Roser. Les primeres impressions mostren que, possiblement, es tracta d’un enterrament islàmic, ja que la col·locació dels cossos, de cara a Còrdova, els dataria a una època sobre la qual no existeix molta informació a Morella. Falta extraure una mostra que permetrà completar l’estudi i mostrar l’època exacta a la qual pertany l’enterrament. Aquesta zona del carrer tindrà un empedrat especial que recordi la troballa. Es tracta d’un descobriment especial, ja que es tracta d’un enterrament a les afores de les muralles morisques de la ciutat.


Morella, 10 de gener de 2017


Morella reurbaniza la calle Virgen del Roser


El Plan Municipal de Remodelación Urbana tiene previsto arreglar otro tramo durante 2017

Los estudios del hallazgo que se hizo al comienzo de las obres podría confirmar la época islámica del enterramiento

 

Morella ha vuelto a su actividad habitual después del período navideño. Una de las prioridades del mes de enero es acabar las obras de la calle Virgen del Roser que se han reanudado esta mañana. Se trata de la última fase de las obras que empezaron en julio y terminaran en breve debido al buen ritmo de la intervención. Además, hay prevista una nueva remodelación para urbanizar otro tramo en el 2017.

El regidor de Obras, Amadeu Bordàs, ha destacado que “las obras han ido a buen ritmo y finalizarán dentro de este mes de enero”. Bordàs también ha comentado que “ha sido una obra muy importante y que tenemos previsto remodelar otro tramo”. También apuntaba que “La zona donde se hizo el hallazgo del enterramiento tendrá un empedrado especial para recordar y dar constancia de la importancia del lugar”.

La calle Virgen del Roser comunica la cuesta y la plaza de San Juan con la subida de los Lavaderos y con la intersección hacia el Portal de San Mateo, una de las entradas y salidas importantes de la ciudad. Esta intervención se ha centrado en la zona que va desde la intersección hasta la cuesta de San Juan donde se han renovado las canalizaciones y toda la parte superficial.

Hallazgo de cuerpos islámicos

Morella está realizando el estudio antropológico para datar los tres cadáveres encontrados en el comienzo de las obras de la calle Virgen del Roser. Las primeras impresiones muestran que, posiblemente, se trata de un enterramiento islámico, ya que la colocación de los cuerpos, de cara a Córdova, los dataría a una época sobre la cual no existe mucha información en Morella. Falta extraer una muestra que permitirá completar el estudio y mostrar la época exacta a la cual pertenece el hallazgo. Esta zona de la calle tendrá un empedrado especial que recuerde lo encontrado. Se trata de un descubrimiento especial, ya que es un enterramiento en las afueras de las murallas moriscas de la ciudad.

 

Morella, 10 de enero de 2017
Inici
Contacte
Publicitat
Avís legal