DM | Diari del Maestrat
Menu


BENICARLÓ - CULTURA

La Coral Polifònica Benicarlanda a l‘IES Ramón Cid

0cff1-ies-cid3-gen17.jpg
Aquesta activitat va estar organitzada pel professors del Departament de Música


El passat dimecres 13 de desembre, l'IES Ramon Cid va acollir la visita de la Coral Polifònica Benicarlanda. Una representació de 35 coralistes amb el seu director David Rubiera, ens van visitar amb una doble finalitat.

La primera oferir una sessió didàctica sobre la veu i les agrupacions vocals al llarg de la història, amb exemples musicals en directe, on es demostrava la capacitat i versatilitat de la veu en el camp musical.

La  segona finalitat de la Coral va ser llançar un repte a l'alumnat i professors del centre: participar en un projecte solidari, encapçalat pel músic Ibon Casas,  per contribuir a conscienciar i  lluitar contra la malaltia que el va deixar cec, la retinosis pigmentària.  El repte consisteix en enregistrar la nostra pròpia versió de la cançó d'Ibon Casas, "Apaga la luz y verás", amb la veu dels alumnes de d'institut, el suport  de la Coral Polifònica i  l'acompanyament instrumental de la Banda de Música de l'institut.  Aquest tema ja ha estat enregistrat entre d'altres per  l'Orquestra Simfònica d'Euskadi, l'Orfeó Donostiarra, La oreja de Van Gogh o la mateixa Coral Polifònica.

Sens dubte un gran repte per al nostre alumnat.

Aquesta activitat va estar organitzada pel professors del Departament de Música, Jose R. Renovell i Marcos Celma amb l'objectiu de potenciar les inquietuds musicals del nostre alumnat a través del treball i l'experiència d'un dels pilars musicals de la nostra població: la Coral Polifònica Benicarlanda.

Text i Foto.: IES RAMÓN CID       

 

Inici
Contacte
Publicitat
Avís legal