DM | Diari del Maestrat
Menu


VINARÒS - ECONOMÍA

Es presenten els resultats de l’estudi “Necessitats Formatives i de Contractació” a Vinaròs i la seua àrea d’influència

166f7-rp-contratacio-mai17.jpg
Moment de la presentació
Després de conèixer els resultats, l'Ajuntament de Vinaròs ha anunciat que la primera acció formativa que durà a terme serà un curs dirigit a treballadors i empreses per a l'obtenció del Certificat de Manipulador d'Aliments.


                           NOTA DE PREMSA

 

Des de la regidoria d'Ocupació, a través de l'Agència de Desenvolupament Local, s'ha realitzat l’ estudi “Necessitats formatives i de contractació", elaborat per la Cambra de Comerç de Castelló.

 Durant la seua presentació als mitjans aquest matí, la regidora d'Ocupació, Maria Cano, ha explicat que l'objectiu del mateix "és identificar les necessitats formatives i de contractació de personal que hi ha actualment i les que es preveuen a curt termini a Vinaròs i el seu àrea d'influència".

 Això ha de permetre dissenyar una estratègia formativa i d'ocupació basada en informació actualitzada de les necessitats de les empreses de diversos sectors i adaptada a les necessitats i a les seues perspectives d'incorporació de personal. Per la seua banda, el Secretari Adjunt i Director de Formació i Ocupació de la Cambra de Comerç, Javier Valls, ha explicat que, després de realitzar una enquesta a unes 400 empreses de la localitat i pobles propers, s'ha detectat que la demanda se centra en els sectors de l'hostaleria i del petit comerç, sent el de cambrer / a i dependent / a dos dels perfils més demandats.

 Tenint en compte les conclusions d'aquest estudi l'Ajuntament de Vinaròs ha anunciat que ja s'han començat a prendre algunes accions, com la programació d'un curs per a l'obtenció del Certificat de Manipulador d'Aliments. Tot i que habitualment aquest ja s'ofereix al Casal Jove per a aturats, es realitzarà també una edició per a treballadors en actiu i empreses, en detectar la necessitat d'aquest tipus de formació. Els interessats poden sol·licitar fins al 29 de maig a l'Oficina d'Informació i Atenció al Ciutadà (OIAC), la seua participació en aquest curs, que es durà a terme el 6 i 7 de juny a la Biblioteca Municipal.

 "A més, durant tot l'any es programaran diverses accions formatives en aquesta línia, per tal d'aplicar polítiques de revitalització econòmica a Vinaròs i la seua àrea d'influència", ha conclòs Cano. En aquesta presentació també ha estat present María Jesús Miralles, de l'Agència de Desenvolupament Local, i Francisco García, de l'àrea de desenvolupament empresarial de la Cambra de Comerç de Castelló.

Inici
Contacte
Publicitat
Avís legal