DM | Diari del Maestrat
Menu


VINARÒS - POLÍTICA

L'Ajuntament aprova un pressupost de 24,3 milions per 2017

0462a-pleno-presupostos-gen17.jpg
VINARÒS - POLÍTICA - 12/01/2017 08:28:01 - Saló de Plenos. Foto AS
L'Ajuntament de Vinaròs ha aprovat en ple extraordinari amb els vots a favor de l'equip de govern, el vot en contra del PP i el PVI i l'abstenció d'Acord Ciutadà 

L'Ajuntament de Vinaròs ha aprovat en ple extraordinari amb els vots a favor de l'equip de govern, el vot en contra del PP i el PVI i l'abstenció d'Acord Ciutadà- els comptes municipals per a aquest any, que ascendeixen a 24.302.500 euros .

La regidora d'Hisenda Maria Cano, ha detallat que és gairebé un milió d'euros menys que l'any passat però que es mantenen les partides destinades a l'àrea social, l'educació i altres àrees i que hi haurà a més un impuls per modernitzar i millorar l'administració local.

En aquests comptes, com va explicar Cano, es redueix el nivell d'ingressos a causa de la rebaixa de l'IBI dels projectes urbanístics que no s'han dut a terme i els terrenys han passat de ser sòl urbà a rústic. En l'apartat d'Educació, va destacar l'increment de les ajudes al transport escolar a 75.000 euros. El deute municipal, d'altra banda, se situa en els 15,2 milions i està previst amortitzar aquest any 2 milions.

El muntant de les inversions és de 2,3 milions d'euros. Es destinaran, mitjançant una operació de crèdit 673.000 € per adquirir l'edifici de l'OIAC i el PROP que està al costat del consistori. A més, hi ha partides per a la modernització de l'administració local, com la renovació de la pàgina web municipal, que inclourà el pagament online d'impostos. Es contempla també una petita inversió de 20.000 euros per al començament de les obres dels pluvials a la zona del pàrquing del Camí Fons, s'urbanitzarà Cala Puntal, s'emprendrà l'ampliació del cementiri municipal i hi ha una partida per a la dotació energètica del col·legi Jaume I, mentre que gairebé mig milió d'euros seran per al pagament de sentències. Pel que fa a l'estratègia de Desenvolupament Urbà Sostenible i Integrat es contemplen uns 45.000 euros per iniciar actuacions per convertir la ciutat en una "Smart City". Per part de Compromís, Domènec Fontanet ha destacat que han estat uns pressupostos participatius i que les polítiques d'acció social han estat el principal objectiu d'aquest equip de govern. D'altra banda, Hugo Romero com a portaveu de Tots i Totes som Vinaròs, va destacar també que la participació ha estat una de les línies diferencials d'aquest pressupost.

Per part de l'oposició, la regidora del PVI, Maria Dolors Miralles ha considerat que la pressió fiscal es manté en no rebaixar-se l'IBI i ha lamentat que l'oposició no hagués pogut participar en els comptes o que no s'impulsés la fase primera del polígon industrial de Soterranyes. També va qualificar la participació en els pressupostos de "propaganda". Per part de Acord Ciutadà, Lluís Batalla va considerar que l'equip de govern amb aquests comptes "segueix sense tenir un projecte de ciutat" i ha lamentat que els comptes no reflectissin ni un pla d'ocupació juvenil, ni projectes d'il·luminació amb energia solar, ni la creació d'espais escènics, entre d'altres aspectes.

Joan Amat, portaveu del PP de Vinaròs, ha criticat que "no hi ha projecte polític", va dir que "no hi ha tampoc pla d'emergència social" i "ni un euro per al pla de reindustrialització del municipi promès".

L'alcalde, Enric Pla, va tancar les intervencions, assenyalant que els pressupostos han buscat com a tret distintiu la participació i ha criticat que des de l'oposició es reivindiquessin avenços al polígon de Soterranyes en ser un projecte "que penalitza greument a aquest Ajuntament econòmicament". També ha lamentat "que ningú de l'oposició hagi destacat l'esforç que ha realitzat aquest equip de govern en la recerca de recursos en altres administracions".
Inici
Contacte
Publicitat
Avís legal