DM | Diari del Maestrat
Menu


VINARÒS - ACTUALITAT

Es crea el Consell de Protecció de la “Serra del Puig” a l’Ermita de Vinaròs

73b8b-rp-ermita3-gen17.jpg
VINARÒS - ACTUALITAT - 11/01/2017 07:56:00 -
El Secretari Autonòmic de Medi Ambient i Canvi Climàtic, Julià Álvaro, ha visitat este entorn, que recentment va rebre la denominació de Paratge Natural Municipal.                           NOTA DE PREMSA

 

 Este 10 de gener s'ha constituït oficialment el Consell de Protecció de la "Serra del Puig" a l'ermita de Vinaròs, en un acte on ha estat present el secretari autonòmic de Medi Ambient i Canvi Climàtic de la Generalitat Valenciana, Julià Álvaro.  

L'alcalde de Vinaròs, Enric Pla, el regidor de Medi Ambient i Agricultura, Jordi Moliner, l'ex alcalde de Vinaròs i actual diputat Juan Bautista Juan, així com la Fundació de la Caixa Rural i l'Aula Natura com a entitats de la societat civil, formaran part d’este Consell. 

"La denominació de l'ermita com a Paratge Natural Municipal ofereix una protecció extra d’este entorn privilegiat, al normar què es pot fer i què no per conservar el territori. No hem de veure-ho com una limitació, sinó més aviat com una gran oportunitat per seguir gaudint de la natura i sumar a la lluita contra el canvi climàtic ", ha explicat Álvaro.

L'alcalde Pla ha agregat que des d’este ajuntament "donem suport a les polítiques de conservació del Medi Ambient i al nou model ecològic i econòmic que es planteja des de Conselleria i que avui es concreta amb este tipus d'accions que posen en valor el nostre patrimoni natural". 

Per la seva banda, Jordi Moliner ha afegit que "avui és un dia important per a Vinaròs perquè podrem vetllar millor pels usos i costums de la nostra ermita, amb una sèrie de normes que definiran quins tipus de cultius, edificacions, activitats esportives i festes podran realitzar-se en aquest lloc ". 

Sobre el segellat de l'abocador

En el transcurs de la seua visita a la localitat, el secretari autonòmic també ha afirmat que el segellat de l'abocador de Vinaròs és un dels grans temes pendents de Conselleria. 

Álvaro ha indicat que el procés de revisió del projecte ja està avançat i que s'espera que estigue acabat per al primer semestre de 2017, el que permetria iniciar les obres abans de final d'any. La inversió prevista per a esta actuació, ha recordat, és d'un milió i mig d'euros.

Fotos AS

 
Inici
Contacte
Publicitat
Avís legal