DM | Diari del Maestrat
Menu


FOTO DENUNCIA

Albiol denuncia "la hipocresia i el doble discurs" d PP i PSOE

45845-marina-albiol-gen17.jpg
FOTO DENUNCIA - 09/01/2017 14:04:05 -


Albiol denuncia "la hipocresia i el doble discurs" d PP i PSOE respecte a la protecció als cítrics valencians

 

Brussel·les, 9 de gener de 2017

La portaveu d’Esquerra Unida a l’Europarlament Marina Albiol ha volgut denunciar “la hipocresia i el doble discurs que sostenen el Partit Popular i el Partit Socialista respecte a la protecció del sector citrícola valencià: mentre que al nostre país sostenen que els fan costat i que atenen a les seues reivindicacions, a l’Europarlament no han fet absolutament res per aturar el tractat internacional amb els països del sud d’Àfrica que està permetent que la taronja sud-africana desplace els cítrics locals”.

Arran que la Unió de Llauradors haja tornat a denunciar fa uns dies que encara es troben a la venda a alguns supermercats taronges d’origen sud-africà, Albiol ha volgut recordar que “el tractat que ha permés que durant mesos el mercat europeu haja estat envaït per taronges africanes ha estat aprovat majoritàriament amb vots del Partit Popular Europeu, el Partit Socialdemòcrata Europeu (al qual pertany el PSOE) i l’Aliança Liberal (on s’integra Ciudadanos). Els eurodiputats que ara s’omplen la boca amb la defensa de la citricultura valenciana podrien haver treballat a nivell intern l’amenaça que suposava aquest tractat no només com a competència comercial més que agressiva, sinó com a un risc real de plaga fitosanitària per al nostre camp per la possible transmissió de la ‘taca negra’, malaltia letal per als tarongers locals. Ells seran els responsables de que en uns anys la nostra cultura citrícola, que forma part del paisatge i la identitat del País Valencià, puga desaparèixer per complet”.

Albiol recorda que “si de veritat PP, PSOE i Ciudadanos tingueren voluntat de defensar els interessos del nostre sector agrícola, deurien haver evitat l’aprovació provisional del tractat, perquè les seues conseqüències ja estan causant una autèntica ruïna al camp valencià. Ara encara es podran posar en marxa clàusules de salvaguarda, i fins i tot no ratificar el tractat per part de l’Estat espanyol; però gran part del mal ja l’han fet, gràcies a l’habitual paper de seguidisme dels grans interessos comercials que acostumen a representar a l’Eurocambra”.

 

 Para publicar tu noticia envía un correo a info@diaridelmaestrat.com y si cumple con los requisitos la publicaremos.Inici
Contacte
Publicitat
Avís legal