DM | Diari del Maestrat
Menu


VINARÒS - POLÍTICA

L’Ajuntament aconsegueix mobilitzar este any més de 16,5 milions d’euros en inversions per a Vinaròs

41116-fomta-pla-alsina-rp-des16.jpg
VINARÒS - POLÍTICA - 23/12/2016 08:44:07 - Domènec Fontanet, Enric Pla i Guillem Alsina. Foto AS
L’actual equip de Govern detalla les principals inversions aconseguides i fa balanç de la feina política i tècnica duta a terme durant el 2016 per aconseguir els fons.                           NOTA DE PREMSA


Més de 16,5 milions d'euros en ajudes és el que l'Ajuntament de Vinaròs ha aconseguit mobilitzar este 2016 per als pròxims anys i el que es rebrà per dur a terme diverses inversions i programes de gran importància per al desenvolupament urbà sostenible i integrat del municipi.

 

El primer tinent alcalde, Guillem Alsina, ha destacat el canvi de projecte per a la construcció de la nova piscina municipal, on s'invertiran més de 2,2 milions d'euros; també el segellat de l'antic abocador, amb una aportació de més d'1,7 milions que farà la Generalitat Valenciana, segons ha confirmat esta mateixa setmana el delegat de presidència a la província de Castelló, Adolf Sanmartín, i el Director General del Canvi Climàtic i Qualitat Ambiental Joan Piquer.

 

"És una notícia històrica per al municipi, que porta anys reclamant esta actuació. Ja podem dir que durant 2017 estan prevists 200.000 euros per iniciar els treballs, que acabaran previsiblement al 2018", ha especificat Alsina, que ha avançat que s'ha aprovat una esmena als pressuposts de la Generalitat per incloure als mateixos el segon Centre de Salut. També ha destacat les importants aportacions que suposaran el Fons de Cooperació Local (220.000€) i els POIS provincials (150.000€).

 

Per la seua banda, el segon tinent d'alcalde Domènec Fontanet ha recordat que "durant 2017 començaran també els treballs de construcció del col·legi Jaume I, una de les infraestructures més demandades pels vinarossencs i per al que es destinarà més de 4 milions d'euros". Fontanet ha comentat que en els pressupostos municipals ja hi ha una partida específica per a dur a terme els treballs previs per part de l'Ajuntament i que ja s'han començat a realitzar les primeres prospeccions sobre el terreny.

 

L'alcalde Enric Pla ha acabat fent esment dels fons estructurals europeus aconseguits juntament amb Benicarló amb l'estratègia conjunta DUSI presentada per tots dos municipis i que es desenvoluparà fins al 2020 - 2022. Finalment ha destacat l'important augment de les ajudes concedides a Vinaròs per dur a terme diversos programes gestionats des de la regidoria de Política Social, Igualtat i Discapacitat.

 

També ha mostrat el seu suport a l'Agenda Valenciana d'Infraestructures presentada per la Generalitat al Ministeri de Foment i que inclou demandes com els trens de Rodalies fins a Vinaròs i el Corredor Mediterrani, la reversió en condicions avantatjoses de la N-340, la gratuïtat de l'AP-7, les obres de la N-232 o la queixa per l'absència d'inversions en carreteres a la nostra província, i especialment la falta de projectes per la CV-10.

 

"Creiem que aquest any s'ha fet un treball polític i tècnic important i podem presentar un balanç prou positiu, tot i que encara ens queden moltes qüestions pendents i demandes de seguir fent al Govern Central, especialment en infraestructura viària i per al manteniment de les nostres costes ", ha assenyalat Pla.

 

Després de la confirmació d’estes inversions futures al nostre municipi, ja es poden acabar de tancar els pressupostos municipals per 2017, els quals hauran de ser aprovats els primers dies de gener en una sessió monogràfica del Plenari de l'Ajuntament.

 
Inici
Contacte
Publicitat
Avís legal